Η Σοφία Νικολαΐδου και η Αθηνά Τερζή στα ‘Λογοτεχνικά Απογεύματα’ του Κ.Δ.Β.Μ. Πυλαίας – Χορτιάτη


Δύο όμορφα απογεύματα γεμάτα λογοτεχνία χάρισαν στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου μας δύο αγαπημένες γυναίκες συγγραφείς της πόλης μας, η Σοφία Νικολαΐδου και η Αθηνά Τερζή.

Οι λογοτεχνικές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος Τοπική Κοινότητα Μάθησης: Λέσχη Λογοτεχνίας, διάρκειας 25 ωρών. Την Παράσκευη 22 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Σχολείο Ασβεστοχωρίου οι εκπαιδευόμενοι της Λέσχης Ασβεστοχωρίου, μαζί με τον καθηγητή τους Βαγγέλη Γραμματικόπουλο, υποδέχτηκαν τη συγγραφέα Αθηνά Τερζή, ενώ τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πανοράματος οι εκπαιδευόμενοι της Λέσχης Λογοτεχνίας Πανοράμματος, με καθηγητή τον Σωτήρη Γάκο, υποδέχτηκαν τη Σοφία Νικολαΐδου.

Οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία και τη χαρά να γνωρίσουν από κοντά τις δύο αυτές κυρίες και τα έργα τους, και να κουβεντιάσουν μαζί τους για βιβλία και λογοτεχνία, να τις θέσουν ερωτήματα και να μάθουν για την περιπέτεια της συγγραφής, από την αρχική έμπνευση του λογοτεχνικού κειμένου μέχρι τη θέση του στο ράφι της βιβλιοθήκης και στην καρδιά των αναγνωστών. Κατά τη διάρκεια των τριών αυτών ωρών οι ελληνίδες συγγραφείς μοιράστηκαν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, και ανάγνωσαν αποσπάσματα από τα έργα τους ‘Σαν άλλη Περσεφόνη’ και ‘Χορεύουν οι ελέφαντες’.

Στο τέλος των εκδηλώσεων η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πανοράματος, Σοφία Σαουρίδου, πρόσφερε στις προσκεκλημένες το Λεύκωμα του Δήμου, ενώ οι Υπεύθυνες του Κέντρου, Ξένια Βούσκα και Αθηνά Παυλίδου, τις χάρισαν το βιβλίο ‘Στα Ορυχεία της Γραφής’, των 36 ‘ασκούμενων συγγραφέων’ του προγραμμάτος Δημιουργικής Γραφής, με επιμελητή τον καθηγητή Δημήτρη Δρένο.

Designed & Developed by © Longtail Interactive