Ανακοίνωση


Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Πυλαίας – Χορτιάτη σας ενημερώνει ότι, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2016, θα ολοκληρώσει  τα εξής προγράμματα 25 ωρών:

 

ΠΥΛΑΙΑ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΧΟΡΤΙΑΤΗΣ ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ ΦΙΛΥΡΟ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ DOWN
Ιταλικά για τον τουρισμό Αγωγή υγείας- πρώτες βοήθειες

Τοπική κοινότητα μάθησης: Λέσχη Λογοτεχνίας

Ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) Τοπική κοινότητα μάθησης: Λέσχη Λογοτεχνίας Διαμόρφωση και διακόσμηση εσωτερικών χώρων

Οικιακή μελισσοκομία

Ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media)

 

Η σημαντική καθυστέρηση στην έναρξη της φετινής εκπαιδευτικής χρονιάς, λόγω της καθυστερημένης έγκρισης των Τεχνικών Δελτίων για την παράταση του Έργου των Κ.Δ.Β.Μ., καθώς και η υποχρεωτική λήξη της υλοποίησης των προγραμμάτων στο τέλος Ιανουαρίου 2016 αλλά και το οριστικό κλείσιμο των Κ.Δ.Β.Μ. της χώρας στο τέλος Φεβρουαρίου 2016, έχουν ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση του απαιτούμενου χρόνου για την υλοποίηση των υπόλοιπων 50ωρων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, που είχαν προγραμματιστεί αρχικά. Επιπλέον, το νέο καθεστώς πρόσληψης των εκπαιδευτών, που εφαρμόστηκε φέτος από το φορέα υλοποίησης των προγραμμάτων, αποκλείει τους ανέργους, οι οποίοι αποτελούν την πλειοψηφία στους πίνακες των εκπαιδευτών μας, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η διαδικασία εύρεσης καθηγητών και υλοποίησης των προγραμμάτων.

Για τους παραπάνω λόγους τα στελέχη, οι εκπαιδευτές και οι εκπαιδευόμενοι του Κέντρου μας συμμετέχουν στην πανελλαδική συγκέντρωση ηλεκτρονικών υπογραφών με σκοπό την παράταση της λειτουργίας των Κ.Δ.Β.Μ. όλης της χώρας, καταρχήν μέχρι και τον Ιούλιο του 2016, ώστε να μπορέσουν να ολοκληρωθούν τα προγράμματα της φετινής χρονιάς και, παράλληλα, ζητούν να δρομολογηθεί άμεσα ένα νέο θεσμικό πλαίσιο με μακροπρόθεσμη προοπτική, το οποίο να διασφαλίζει την ευρύτερη δυνατή πρόσβαση και συμμετοχή των πολιτών στα δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα, με έναρξη της νέας φάσης του Έργου των Κ.Δ.Β.Μ. απ’ τον Σεπτέμβριο του 2016.
Πατήστε πάνω στο link:

https://goo.gl/Qc37w8

για να συνδεθείτε με τη σελίδα πανελλαδικής συγκέντρωσης υπογραφών των Κ.Δ.Β.Μ. και συμμετέχετε στη διαδικασία, βάζοντας, μαζί με εμάς, και τη δική σας υπογραφή.

 

Designed & Developed by © Longtail Interactive